3 enkla fakta om att få receptbelagda mediciner- Healthcare.gov förklarat

Home / Uncategorized / 3 enkla fakta om att få receptbelagda mediciner- Healthcare.gov förklarat

3 enkla fakta om att få receptbelagda mediciner- Healthcare.gov förklarat

Spansk språkmodell – Medicamentos Genricos: Preguntas y Respuestas (PDF – 213 KB) En vanlig medicinering är faktiskt ett läkemedel som utvecklats för att vara som ett för närvarande industried märkemedelsmedicin i dosform, skydd, seghet, hanteringsväg, premium, funktionalitet attribut och avsedd användning. Dessa korrelationer hjälper till att visa bioekvivalens, vilket innebär att du kortfattat kan ta en allmän medicinering som en identisk ersättning för sitt eget varumärkesekvivalent.

Ja. Varje typ av universell medicin som imiteras ett varumärkesmedicin måste göra samma sak i kroppen som märkesmedicinen. Denna grundläggande täcker alla universella mediciner. En vanlig medicinering är densamma som ett märkesmedicin i dosering, skydd, effektivitet, styrka, säkerhet och även toppkvalitet, lika ordentligt som i de medel som den tas samt den teknik som den borde faktiskt användas.

FDA: s generiska läkemedelsprogram administrerar en grundlig bedömning för att skapa specifika allmänna läkemedel som uppfyller dessa kriterier, förutom att utföra 3 500 undersökningar av att skapa växter per år samt övervaka läkemedelssäkerhet och säkerhet efter att det vanliga läkemedlet har tillåtits och givits marknad. Det är faktiskt viktigt att komma ihåg att det verkligen alltid kommer att finnas en mindre, men verkligen inte kliniskt signifikant, grad av naturlig variabilitet, precis som det faktiskt finns för ett parti märkesmedicin jämfört med den kommande uppsättningen av märkesprodukt. .

När ett läkemedel, generiskt eller till och med varumärke, faktiskt är standardiserat, är extremt små variationer i renhet, mätningar, hållbarhet och andra specifikationer tillåtna. FDA begränsar precis hur mycket variation som tjänar. Till exempel, i en enorm analysstudie1 som kontrasterade generika tillsammans med märkesläkemedel, konstaterades det att det fanns otroligt små skillnader (ungefär 3,5%) i absorption direkt i kroppssystemet mellan generiska och märkesmedicinska läkemedel.

Denna distinktionsvolym antas faktiskt och tillfredsställande, oavsett om det för en grupp märkesmedicin utvärderas jämfört med en annan uppsättning med samma märkesnamn, eller för ett vanligt testat jämfört med ett märkesmedicin. Normalt har skillnaden för utvärdering av generiskt till varumärke att göra med liknande märke till märke-kontrast. Hallmark-förordningarna i USA fungerar säkert inte för att ett universellt läkemedel eller läkemedel ska se exakt ut som olika andra mediciner som faktiskt finns på marknaden.

Allmänna läkemedel eller till och med läkemedel erbjuds först efter en grundlig granskning av FDA och även efter https://isverigeapotek.com/ en tidsram för insamling som varumärkesversionen har fått på marknaden specifikt. Detta med tanke på att helt nya läkemedel, liksom andra nya produkter, faktiskt vanligtvis säkras genom patent som förbjuder andra att hjälpa till att göra såväl som att marknadsföra duplikat av exakt samma medicinering.

Hur du kan förstå din läkemedelsplan med Blue Cross recept kan spara tid, stress och pengar.

Med tanke på att det tar så många år att släppa ut ett helt nytt läkemedel på marknaden, gör denna period av exklusivitet möjlighet för läkemedelsleverantörer att återkräva utgifterna för att leverera ett helt nytt läkemedel på marknaden. FDA beviljar också särskilda tidsramar för reklam singularitet till märkesmediciner som kan förbjuda bekräftelse av vanliga mediciner.

Vanliga läkemedel tenderar ofta att få dig tillbaka mycket mindre än deras varumärkesversioner med tanke på att vanliga läkemedelssökande inte nödvändigtvis måste upprepa varelser och vetenskapliga (mänskliga) forskningsstudier som faktiskt krävdes av märkesmedicinerna för att visa säkerhet som samt prestanda. Det är därför applikationen kallas en « förkortad helt ny medicinbehandling. » Detta, förutom konkurrens mellan märkemedlet och flera universella läkemedel, är faktiskt en enorm komponent av den främsta anledningen till att vanliga mediciner kostar mycket mindre.

Minskningen av utgifterna för utredning i förväg innebär att även om vanliga läkemedel har exakt samma läkande påverkan som deras toppkvalitetskvivalenter, kostar de normalt betydande rabatter, uppskattningsvis 80 till 85% mycket mindre jämfört med kostnaden för varumärket. medicin. Beroende på IMS Wellness Institute bevarade allmänna läkemedel USA.